Go to Top

Ibas

Så räddar du en kraschad hårddisk

De flesta får nog en panikkänsla av att förlora viktig data. När det händer vill vi gärna till en början tro att data finns kvar. Frågan är bara vad vi kan göra för att få tillbaka den.

Därför försöker många på egen hand att lösa uppgiften; de söker på nätet och i vissa fall

Read More

Användarfel raderar data på virtuella plattformar

Virtualisering är ett buzz-ord som cirkulerar i många mötesrum när man pratar IT-strategier. Teknologin mognar och fördelarna är lägre hårdvarukostnader och energiförbrukning, samt mindre administration i operationssystemen och använda applikationer.

Gartner uppskattar att virtualiseringen av många organisationers servrar uppgår till 75%.

Samtidigt kan allt som är IT-baserat också virtualiseras; maskiner, datalagring, operativsystem, nätverk och

Read More

Dataräddning från smart-TV

Det enorma utbudet av smart-TV är alltid ett dragplåster på elektronikmässor världen över. Producenterna konkurrerar med stora skärmar med toppkvalitet och de som är uppkopplade till internet kan snart ersätta datorn helt och hållet. De är faktiskt rena underhållningsmaskiner där Youtube, Facebook och alla andra streamingtjänster som Netflix och HBO Nordic finns att tillgå.

Read More

Fog computing

Tack vare internet och våra mobila plattformar lever vi i en uppkopplad värld där vi kan styra alla möjliga saker som dörrlås, termostater, sprinklersystem, kameror och belysning.

Internet möjliggör lagring av data utan att dra med sig onödig lokal lagring på hårddiskar och minneskort. För många är detta en idelisk värld där man sparar

Read More