Press Release

Måndag, Februari 12, 2007

Ibas lanserar dataräddning över Internet

Dataförlust kan drabba vem som helst, var som helst och när som helst. När olyckan är framme och tiden knapp kan Ibas tjänst Remote Data Recovery rädda dig och din data. Har du tillgång till internet kan den förlorade datan räddas omedelbart, oavsett var du är i världen.

– Remote Data Recovery är den snabbaste lösningen för dataräddning och det bästa valet för alla som har bråttom. Så länge du har tillgång till internet kan vi rädda din förlorade data 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, oavsett var i världen du befinner dig, säger Øyvind Nyland, avdelningschef för Ibas dataåterskapning.

För affärsresenärer och andra som använder sin dator utanför hemmet och kontoret är Remote Data Recovery den perfekta lösningen om en olycka skulle inträffa. Tjänsten som nu lanseras i Norden kompletterar Ibas övriga produktsortiment för dataräddning vilket inkluderar existerande specialanpassad mjukvara och tjänster i laboratorium. Remote Data Recovery använder patenterad teknologi över internet och tillåter Ibas experter att rädda den förlorade datan direkt till ditt desktop-, laptop- eller serversystem.

– Via en krypterad internetuppkoppling ges våra tekniker direkt åtkomst till maskinen i fråga. Därmed behöver du inte förlora vare sig tid eller pengar på att ta ut hårddisken och skicka den till vårt labb, säger Øyvind Nyland. Våra erfarenheter har visat oss att det vanligtvis är möjligt att återskapa förlorad data genom Remote Data Recovery om disken är fysiskt oskadad.

Metoden som används är snabb, säker och ger Ibas tekniker direkt åtkomst till maskinen i fråga. Den förlorade datan återskapas och blir direkt tillgänglig för kunden. Detta är möjligt eftersom datan blir återskapad eller kopierad direkt till ditt lokala system eller till ett lagringsmedium anslutet till ditt system.

Genom Kroll har Ibas säten i 25 länder runt världen. Det innebär att hjälpen alltid är till hands när du behöver den, oavsett vad klockan är där du befinner dig.

Fakta om Remote Data Recovery:

  • Oavsett var du befinner dig i världen kan din förlorade data räddas omedelbart
  • Expresstjänsten är tillgänglig 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan
  • Tjänsten är ett mycket tids- och kostnadseffektivt alternativ för återskapning av förlorad data
  • Själva dataräddningen utförs över en krypterad internetuppkoppling som använder ett tillverkarspecifikt protokoll
  • Ibas och Kroll Ontrack är de enda som erbjuder denna typen av tjänster där tekniska experter och patenterad teknologi används för att lösa dina dataproblem