Press Release

Torsdag, Oktober 15, 2009

Ibas lanserar världens kraftigaste degausser för dataradering

Ibas lanserar nu världens mest kraftfulla degausser för 100 procent säker radering av hårddiskar och lagringsmedia. Den nya degaussern är ett resultat av den nya generationens hårddiskar och annan lagringsmedia som kräver ett starkare magnetiskt fält för att bli raderat till 100 procent.

OED 3.0

Ibas, ett dotterbolag till amerikanska Kroll Ontrack, släpper nu Ontrack Eraser Degausser 3.0.

En degausser innehåller en kraftig elektromagnet som används för att radera hårddiskar när vanliga raderingsprogram inte kan användas. Degaussern raderar effektivt all data och gör det omöjligt att återskapa informationen på lagringsmediet. Ontrack Eraser Dagausser 3.0 genererar 10 000 gauss i centrum på enheten som raderas och når totalt en topp på 18 000 gauss. Ibas tidigare Degausser-modell uppnådde en toppnivå på 11 500 gauss.

Radering av defekta lagringmedier

Ibas har de sista åren haft en stor efterfrågan på degausser-enheter från privat näringsliv och den offentliga sektorn som vill göra sig av med defekta lagringsmedier. Ofta handlar det om hårddiskar som innehåller känslig information men inte kan raderas med hjälp av programvara. Många av dessa kunder väljer också att använda degaussern till att radera defekta hårddiskar med giltig garanti så att hårddisken kan sändas tillbaka till tillverkaren.

Degaussern raderar hårddiskar, band, disketter och andra typer av magnetiska medier med formfaktor/storlek 3,5" (eller mindre) på ett miljömässigt och säkert sätt. Efter en radering i degaussern är hårddisken eller bandbackupen helt förstörd och kan inte användas igen. För hårddiskar som ska användas flera gånger rekommenderas programvaran Ontrack Eraser från Ibas. Däremot kan äldre band, disketter och videoband användas flera gånger efter att ha raderats med degaussern.

Personuppgiftslagen (PUL)

Enligt säkerhetsstadgarna i personuppgiftslagen (PUL) ska personuppgifter raderas på ett sätt som gör dem omöjliga att återskapa då de längre inte behövs. För uttjänta datorer innebär det dataradering via raderingsprogramvara, radering med en degausser eller via fysisk destruktion.

Egenskaper

  • Mått: 70x45x26 cm
  • Fjärrkontroll ingår
  • Effekt 1 kW (110-220V, 50-60 Hz)
  • Knapp för självdiagnos
  • Display som visar antal gauss, volt och amper

Video:
http://www.youtube.com
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/ibas

Bild:
http://www.flickr.com/photos/ibas-sverige

För mer information, vänligen kontakta:

Åke Ljungqvist
Sverigeansvarig, Ibas laboratories AB
Mobil: 070-397 10 55
E-post: ake.ljungqvist@ibas.se