Press Release

Torsdag, April 10, 2014

Ibas och Blancco i strategisk allians

Blanccos marknadsledande dataraderingsprogramvara tillsammans med Ibas raderingstjänster och dataåterställningsexpertis ger en komplett dataraderingsstrategi.

Ibas och moderbolaget Kroll Ontrack, ledande leverantör av dataåtervinnings- och ediscovery-produkter och tjänster, samt Blancco, global ledare inom lösningar för dataradering och datoråteranvändning, tillkännagav i dag ett strategiskt partnerskap som innebär att Ibas och Kroll Ontrack kommer att erbjuda Blanccos marknadsledande svit med dataraderingsprogram till företag, rekonditioneringsföretag och myndigheter. Genom denna allians kommer Blanccos raderingsprogramvara att backas upp av Ibas raderings- och valideringstjänster och Ontrack® Eraser™ Degausser, vilket förser Ibas och Kroll Ontracks globala kundbas med en komplett raderingsstrategi och ett mer expansivt programpaket när det gäller medier och plattformar som stöds.

"Vi hos Blancco är glada över att liera oss med en teknologisk ledare som Kroll Ontrack, eftersom bägge företagen inser vikten av att hålla jämna steg med föränderliga tekniker och skapar affärsrelationer med pålitliga partners," säger Kim Väisänen, vd för Blancco. "Denna allians är inte bara till ömsesidig nytta för våra företag, utan gynnar även kunder världen över som värdesätter integritet och säkerhet. Vi är entusiastiska inför att Blanccos omfattande dataraderingslösningar nu kommer att finnas tillgängliga som värdefulla verktyg för Kroll Ontracks kunder."

Genom att en unik, komplett dataraderingslösning skapas, där marknadsledande raderingsprogramvara från Blancco kombineras med avmagnetiseringsteknik och raderingstjänster från Kroll Ontrack, får kunderna en enda kontaktpunkt för alla sina dataraderingsbehov. Blanccos lösningar som nu finns tillgängliga via Kroll Ontrack inkluderar: Blancco 5 för servrar, bärbara datorer och PC, Blancco Mobile för smarta telefoner och surfplattor samt Blancco File och LUN för selektiv dataradering. Dessa och andra Blancco-lösningar kan hanteras centralt via Blancco Management Console och skapa en komplett, kontrollerbar raderingshanteringsprocess (DEM) med konsolidering av detaljerade raderingsrapporter.

Blanccos raderingsprodukter stöds nu dessutom av Ibas tjänster. Dessa tjänster omfattar radering på plats eller fjärrstyrd radering, teknisk support från Ibas ingenjörer vilka certifierats för att stödja Blanccos lösningar samt Ibas oberoende utvärderingar och analyser som verifierar att inga data kan återvinnas från lagringsenheten, inte ens av experter.

"Med 20 kontor runt om i världen och tjänster som stödjer end-of-life datahantering är Kroll Ontrack stolta över att bli premiumåterförsäljare av Blanccos lösningar", säger Greg Olson, senior vice president för Data and Storage Technologies på Kroll Ontrack. "Genom att Blanccos marknadsledande svit av raderingsprodukter har kombinerats med Kroll Ontracks hårdvarulösning för avmagnetisering samt installations- och valideringstjänster är ingen bättre rustade än vi när det gäller att leverera en världsledande, heltäckande strategi och lösning för säker datahantering."