Press Release

Torsdag, Mars 16, 2006

Smålandsbörsen säkerhetscertifieras av Ibas

Smålandsbörsen har certifierats av säkerhetsföretaget Ibas. Samtidigt köper rekonditioneringsföretaget en Ibas Degausser DG.02 och 10 000 licenser av Ibas raderingsprogramvara ExpertEraser.

Ibas, världsledande inom datarekonstruktion och dataradering, certifierar nu ytterligare ett rekonditioneringsföretag. Smålandsbörsen börjar nu även använda Ibas lösningar för dataradering. Med Ibas certifiering breddar Smålandsbörsen garantierna för kunderna gällande en säker radering av hårddisken innan datorn kasseras, säljs eller hyrs ut till annan part.

– För Smålandsbörsen innebär certifieringen att vi kan erbjuda våra kunder ytterligare ett säkert raderingsalternativ. Ibas har marknadens kraftigaste Degausser och ExpertEraser är den enda programvaran som blivit godkänd av det svenska försvaret, säger Micael Åhman, Systemansvarig på Smålandsbörsen AB.

– Vi gläder oss över att inleda ett samarbete med ett av Sveriges största och mest väletablerade remarketingföretag, säger Åke Ljungqvist, Produktchef på Ibas. Endast seriösa aktörer med höga ambitioner kring radering och säkerhet kan auktoriseras av oss.

Säkerhetscertifieringen från Ibas innebär att Smålandsbörsen nu även använder Ibas raderingsprogramvara ExpertEraser och Ibas Degausser för säker radering av lagringsmedia. Smålandsbörsen lämnar kunden ett bevis på att korrekt radering utförts med Ibas raderingsmetoder. Med certifieringen följer även ett tillstånd att använda Ibas certifieringslogotype.

Ibas är ett av få företag i världen som erbjuder raderingslösningar för hundraprocentig borttagning av informationen på hårddiskar eller annan lagringsmedia. 2004 auktoriserade MUST (Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten) Ibas ExpertEraser och Ibas Degausser som de första och enda raderingsprodukterna på marknaden.