Tack IBAS!

Enligt säkra källor är jag den privatperson som haft mest otur av alla i den här branschen. Fyra hårddiskar har kraschat för mig.

Den första var den mest förödande. Då försvann allt! Bland annat hela min jobbkalender. Jag visste att jag var bokad på diverse föreningsträffar, konferenser och firmafester, men jag hade ingen aning om VAR och NÄR och HUR.

Och inte ens IBAS kunde rekonstruera datan på hårddisken den gången. Det var en yrkesmässig mardröm. Jag gick och hoppades att Lisbeth Salander skulle stå på min bro och titta under sin svarta lugg och ge mig en kopia av hela min hårddisk innan hon utan ett ord försvann iväg på en motorcykel längs väg 282. Men hon kom inte.

Jag mejlade även Datainspektionen, FRA och SÄPO och frågade "Om det är som folk säger, att ni bevakar och lagrar allt vi gör, kan man då kanske få ta del av sin kalender?".

Men jag fick aldrig något svar.

Till slut fick jag annonsera, med bild och allt, och skrika ut: HAR NI ANLITAT DEN HÄR MANNEN; HÖR AV ER!!

HAR NI ANLITAT DEN HÄR MANNEN; HÖR AV ER!!

Det hela är smått obegripligt. De kan rädda datorer som legat tre år på havets botten, de kan läsa hårddiskar som varit med om bränder och smält ihop till en liten boll, de kan hitta Knutby-pastorers noggrant raderade SMS och liknande saker. Men Jacke Sjödins lilla dator som stod fint på skrivbordet och plötsligt sa "kloink" och slocknade, den var totalt utraderad! Informationen var utplånad från jordens yta! Detta trots experternas idoga försök att i speciella vakuumrum, iklädda rymddräkter, gräva fram datan från diskens inre! Men där var tomt som hos leverpastejskålen hos taxuppfödaren!

Det lärde mej att ha backup. På allt! Eller NÄSTAN allt. Sedan dess har TRE diskar till kraschat. Den senaste en extern hårddisk där bland annat alla filmer från mina fem barns uppväxt fanns. Den föll lite lätt i golvet från sin hylla och avled omedelbart. Och jag hade ingen backup på just de filmerna. All dokumentation av barnens uppväxt var utplånad. Olika firmor försökte rekonstruera datan. Utan framgång.

Återigen hamnade Jacke Sjödins disk hos IBAS i det norska vakuumrummet.

Och dom lyckades!

Jag kan knappt förklara det grustag som föll från mitt hjärta när jag fick information om att de lyckats återskapa nästan allt på disken.

Tack IBAS! Jag hoppas jag ALDRIG behöver anlita er igen!

Men om jag behöver det, är jag oerhört glad att ni finns!

Jacke Sjödin, underhållare och kåsör