Kraschad SSD disk?
Vi räddar och återskapar data från SSD

Fel på SSD disken?

Dagens laptops, surfplattor och mobiltelefoner har oftast SSD-baserad lagring. Många företag använder SSD för de data som man behöver ha snabbare åtkomst till, medans traditionella diskar används för långtidsförvaring. Man känner oftast inte till att SSD diskar har samma felfrekvens som traditionella spinannde diskar.

Det är komplicerat men inte omöjligt att rädda innehållet i dem. Ibas återskapar data från flera SSD-enheter dagligen och lär sig mer och mer om de tekniska utmaningar som är specifika för SSD och Flash-tekniken. Dessa innefattar exempelvis avkodning av komplexa datastrukturer hos vissa SSD-tillverkare, bug-fixing i controller chips och massor av andra SSD-specifika problem.

Steg för steg Servicenivåer
Feil på SSD harddisk?

Datatap på SSD eller flashminne

Dataförlust från SSD eller flashminne

Till skillnad från traditionella hårddiskar med roterande skivor lagrar SSD data i flash-kretsar. Detta minskar risken för dataförluster till följd av fysisk åverkan. Men SSD diskarna är oftare utsatta för elektroniska fel som skador i själva flash-kretsen.

SSD-diskar är, precis som alla andra diskar, känsliga för dataförluster orsakade av mänskliga fel, datavirus, naturkatastrofer eller fel i programvaror.


Utmaningar med att återskapa data från SSD diskar

Ibas har de kunskaper som krävs för att återställa data efter de flesta SSD-felen. Vi har övervunnit tekniska utmaningar som är unika för SSD och flash-teknik, till exempel avkodning av komplexa datastrukturer från flera märken, specialiserade controller chips och många andra specifika SSD-problem. Vi samarbetar med ledande leverantörer som Intel och Samsung för att stadigt fortsätta att utvecklas.

SSD anses vara väldigt säkert eftersom data lagras på flash-minnet istället för på magnetband eller roterande skivor. På så sätt kan man undvika dataförluster som orskas av mekaniska problem, defekta läs/skrivhvuden eller motorer.

Men det finns andra problem som fäller SSD-disken. Typiska skador är fel i controller chips och trasiga kretskort eller kontakter på grund av överspänning.

Utfordringer I SSD recovery

Vi återskapar data från dessa SSD tillverkare:

Intel® PatriotMemory® STEC®
SanDisk® Samsung® PNY Technologies®
Western Digital Solid State Storage Micron® Crucial®
OCZ® Technology Kingston Technology® Transcend®
Toshiba® Seagate® Other

CTA

Ring oss på 018 84 36 203

Vår kundtjänst står redo för att hjälpa dig

Kontakta mig!